söndag 8 januari 2012

Vänner och sociala nätverk


Då och då notifierar min smartphone att någon av mina kontakter/vänner har checkat in på foursqare eller facebook places och detta är ett jättebra tillfälle att kolla om jag kan ta ett spontanträff med någon av dessa personer.
Det som är extra roligt är när någon från andra delar av sverige besöker Göteborg och om timingen stämmer så räcker det med att jag kommenterar deras incheckning och voila, ett spontant möte blir till!

Sedan går det inte att undvika nackdelarna att man hela tiden annonsera var man är och att om man får tro idioterna på Aftonskräpet/Expressen så blir folk konstant rånade/våldtagna/lemlestade/rånade...
Vad som egentligen händer är ett fåtal grova fall blir uppblåsta till höjden för sedan att sälja lösnummer och voila deras läsare får för sig att hela världen är hemsk och bör unvikas så mycket som möjligt!
Som tur är känns det som att folk är förståndiga och inte tror på sådan smörja så jag argumenterar på följande sätt:

1. Checka in när det känns bra, dvs låt inte behovet styra att det är det första du ska göra när du kommit till din destination.

2. Känns det inte bra så skippa incheckningen, detta ska vara en social sak och om du känner dig nere eller vill vara för dig själv lägg ner mobilen och ge dig själv en "me" stund.

3. Använd incheckningar som en metod att introducera nya och spännande möten, jag kan varmt rekommendera att på så sätt ge sig ut i den stora världen och utöka sin vänskapskrets!

4. Have fun!! Ja, viktigast av allt ha roligt och må bra för det är en stor del av belöningen att upptäcka nya platser och nya spännande vänner!

1 kommentar:

  1. Tack för tipsen, du har gett mig bra argument för att checka in. Jag gör i princip aldrig det men kanske kan vara värt testa ibland.

    SvaraRadera