fredag 13 januari 2012

Tweetup, det moderna sättet att träffas!


En fördel med sociala nätverk är det finns så många fina och kunniga folk därute och även om man inte träffar dessa personer i verkliga livet (vi bor dessvärre i många fall stora avstånd ifrån varandra!) så är dessa personer ändå värda att kalla vänner med målet att en dag också ses på riktigt.

Ett av dessa sätt att träffas på riktigt sker via en "Tweetup", dvs folk på Twitter arrangerar en träff genom att bestämma en plats och tid och hoppas att så många som möjligt dyker upp och är sociala med varandra.
Jag har varit på några sådanna träffar och kan varmt rekommendera dessa träffar då det finns så mycket gott att hämta från den gemensamhet som en bunt twittrare har och den vilja att dela med sig av sin kunskap.

Så om ni andra vill uppleva en sådan gemenskap gör så här:
Ta namnet på den stad du bor i och notera det förkortade namnet (i mitt fall Göteborg som i detta fallet blir GBG), i eran twitter klient sök sedan på *hashtagen #tweetup(förkortad stadens namn) exempelvis #tweetupgbg för göteborg, #tweetuphsb för Hälsingborg osv...
Om du sedan ser en i din stad passa då på att vara med och upplev den fina gemenskapen!
Skulle det vara så att du inte hittar någon tweetup i just din stad så ta initiativet och skapa en!

*En hashtag eller brädgård är ett sätt att göra ett ord sökbart på twitter som gör att andra Twitter användare kan se hela diskussionen som pågår kring ett visst ämne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar