tisdag 27 september 2011

Jag har nästan en fungerade Internetuppkoppling!

Jag satt och jobbade på företaget och möttes av en positiv överraskning: ADSL modemet/trådlös router indikerade att uppkopplingen var återställd!
Hurra tänkte jag och gjorde det enorma misstaget att ta en paus från arbetet för "stoppa i en kabel" och därmed få tillbaka uppkopplingen! Inte nog med att jag slösade två timmar på felsökning, testande av kablar, inkoppling av en hubb, upptäckte att det förra trådlösa routern också dött pga åskan och blev ENORMT frustrerad!

Så för er som vill veta mera exakt vad som pågår hemma hos mig med uppkopplingen så ska jag berätta det nu:

Efter mycket felsökande och Googlande så visade det sig att Thomson modemet/router inte gillar mitt 1000mbit Realtek nätverkskort som är inbyggt på moderkortet då det tydligen är en konflikt med att förhandla om hastigheten mellan enheterna och en lösning som inte fungerade för mig är att sätta ner det från "auto förhandla" till "100mbit full duplex". 
Sedan hade en annan person testat att koppla in en switch i mellan modemet och datorn och fått det att fungera så jag plockade fram mitt urgamla 10mbit hubb och testade med det, no go!
Sedan testade jag med den förra trådbara routern, no go!, samma sak med den förra trådlösa routern och nu insisterade den att jag hade kopplat in kabeln på port 3 vilket inte var sant så den är tyvärr också bränd av åskan!
Lösningen blir att jag imorgon går och köper en usb baserat trådlöst N adapter och hoppas på det bästa!

Efter allt detta var jag ursinnig men tack vare att jag hade en träff med en kompis på kvällen så hjälpte det mig att inte tänka på uppkopplingen och uppskatta livet igen!

När jag sedan kom hem så upptäckte jag en annan intressant sak: någonstans i ledet så har modemet en tendens att ge en ansluten enhet all bandbredd och gör dem andra enheter jätte långsama! 
Jag upptäckte detta i samband med att jag kopplade upp min Google Nexus S och ipod touch till modemet/routern och märkte att när den ena är aktiv och hämtar data så är den andra enheten knappt nåbar på nätet!

Detta om detta, jag ska nu förbereda för sömn för imorgon blir det att lyssna på intressanta föreläsningar om arkitektur och staden! 
God natt.

måndag 26 september 2011

Mer produktivitet och mindre slösurfande!

Jag har en "talang" där jag sitter framför datorn och slösar bort värdeful tid med att slösurfa och allmänt vara icke produktiv!
Well, no more! För en sak som ett trasigt fast bredband lärt mig är att spendera mindre tid framför datorn och mera tid med annat som är mera produktivt!
Så i linje med denna lärdom så säger jag god natt och stänger av denna apparat som jag spenderat så många timmar framför och inte gjort något vettigt!

lördag 24 september 2011

Uppdatering av ADSL läget och några andra tankar

Ett par saker har hänt sedan förra inlägget och nu är det också klarare vad som egentligen hände när åskan slog ner hos oss den 11/9:
Telefonen är återställd men inte bredbandet och detta beror på att basstationen tog tydligen större skada av åskan och vi som delar den har fått lägre prioritet hos Skanova som har hand om servicen av ledningen så först någon gång nästa vecka ska en tekniker åka ut och ordna upp läget!

Nog om detta, jag vill ta upp viktigare saker istället:

Jag har lärt mig att anpassa mitt behov av konstant uppkoppling via bredband och det är något jag uppskattat mycket då jag nu lägger mig innan 24.00 och vaknar i god tid!
Mitt Telia usb modem är nu stabilare och tack vare det så får jag mina podcasts nerladdade så att den delen täcks, bilderna kan jag ladda upp också och även youtube behovet när det dyker upp!
Jag är mycket lugnare men fortfarande irriterad men i en så pass liten skala att det inte påverkar mitt humör på ett negativt sätt.
Datorn uppskattar även detta också då den stängs av när den inte behövs och det förlänger inte bara dess liv utan också drar mindre el!

Utöver detta så fortsätter jag min resa som företagare och lär mig nya saker hela tiden.

PS

Jag ser denna plattform som en plats för mig att dela med mig av mina tankar och vill tacka Åsa Wojtiwicz för inspirationen, hennes blogg visar att man inte behöver krångla till det hela för att berätta om sin vardag på ett bra sätt!

Ha en bra helg :)

tisdag 20 september 2011

Hantering av ett avbokande

Idag kom ett hårt besked: en kund var tvungen att avboka ett jobb vi diskuterat pga att projektet senarelagts och detta var verkligen tråkiga nyheter men samtidigt ett bra tillfälle att lära sig bearbeta ett nekande så att det nästa gång blir det lättare att gå vidare och jobba på nästa kund istället.
Efter beskedet så var världen ganska tungt och hemskt igen men jag tog beslutet att inte tänka för mycket på det och koncentrera mig på jobb istället och efter ett tag så hade dom värsta känslorna släppt och världen blev bättre igen! 

PS
Jag har en god nyhet också, jag var på Nyföretagardagen 2011 och kom i kontakt med en kille från Almi och vi fick till en väldigt bra kontakt och ska samarbeta på framtida projekt :)



måndag 19 september 2011

Ursäkta får man "störa" dig en stund?

Jag har funderat på det här med att "störa" folk:

Jag har ett behov av att vara social, det är en sak som ger mig styrka och motivation att leva och må bra, men ibland får den där rädslan för ett negativt svar för mycket makt och gör att jag hellre sitter i mitt hörn och hittar på en ursäkt att inte vara social!

Lösningen har jag funnit är att tvinga mig själv att ta bussen in till stan och få den där känslan att jag inte är ensam och på så sätt bli fylld av positiv energi igen och modet att ringa upp och höra med folk om exempelvis vi ska ta ett möte kring det där projektet eller bara sitta och fika med en kompis.

Jag har också funderar över när jag ska "störa" folk då via sociala nätverk kan se vad folk gör och utifrån det bedöma när det är som mest lämpligast att starta en dialog med dem angående att träffas och vara social.

Sedan har vi fallen där jag vet att en person är upptagen med ett projekt och har lite mer information om vad denna personen gör och hur detta exempelvis tar nästan all tid av denna persons vardag. Lösningen där brukar vara att vid några tillfällen "hälsa" genom att exempelvis via ett mms skicka en fin bild eller via sms notifiera den personen att jag tänkt på denna person.

Ha en bra social vecka :)


Ps vill ni "störa" mig så är jag nåbar på följande sätt:

https://www.facebook.com/sina.farhat

https://twitter.com/#!/belola/

www.gplus.to/belola

mail: belola@gmail.com

mobil: 0709-147455

Ombyte är en bra sak

För några år sedan köpte jag en Ipod Touch och har sedan dess använt den som min musik spelare och en sak som knappt ändrat sig har varit musikutbudet  som jag lagt på den och detta har jag stört mig på ett tag nu!
Så idag gjorde jag en nödvändig förändring: jag tömde den på alla låtar och via min externa disk uppdaterade innehållet med musik jag inte hört på ett tag så att nu känns det bättre och jag slipper den där känslan att det inte finns något att lyssna på!


För er som undrar så är detta innehållet just nu:

lördag 17 september 2011

En rejäl känga till Telia!

Förra söndagen 11/9 slog åskan ner och dödade mitt adsl modem, jag ringde Telia och beställde nytt och killen jag pratade med lovade att den kommer på onsdag 14/9 så ska allt vara ordnat och klart.

Torsdag 15/9 hämtar jag ut modemet, det är enormt och levererades utan manual vilket i detta fallet är bara dumt då det finns hur många portar som helst på den och en massa lampor! Det blev då att via mobilen hitta en sida med information om detta monster till modem/trådlös router och efter någon timme av testande så var allt inkopplat men nu fungerade fungerar inte uppkopplingen!
Jag inser att något är fel och lyfter luren för att återigen ringa Telia men då finns det ingen ton alls!

Det visade sig att dumskallarna beslöt sig utan mitt tillstånd att omvandla linjen till IP telefoni så jag ringde med mobilen och avbokade den beställningen och nu lovade dom att det skulle "bara" ta max ett dygn för att det skulle återställa sig!
Icke sa nicke för på fredagen 16/9 ringde jag återigen och ville få en förklaring på varför linjen fortfarande är död och nu är svaret att först på onsdag 21/9 ska en tekniker åka till basstationen och fysiskt dra i någon spak för att det ska fungera igen! Hon jag pratade med "lovade" dock att försöka snabba upp det hela men det tror jag inte alls på!

Så nu sitter jag sedan en vecka på ett instabilt usb modem och har rätt så fula ord att säga om deras sätt att behandla en kund på.

fredag 16 september 2011

Bristande kommunikation!



Jag blev kontaktad ifall jag var intresserad av att fotografera ett stort event och vi började förhandla om allt som kommer med ett sådant jobb som pågår under en hel arbetsdag och kräver att jag är på topp med kreativiteten under dessa timmar.

Till en början fungerade kontakten men allt eftersom tiden gick så fick jag mindre och mindre svar på mina mail, sms eller inget svar när jag ringt denna person.
Nu står jag här dagen innan det hela och har har fortfarande inte fått något svar så jag kan bara gissa att någon annan fick jobbet.
Jag är fullt medveten att det alltid kommer att dyka upp situationer när någon annan får det jobb man budat på och det är bara naturligt, vad jag däremot förväntar mig av folk är att dem i alla fall noterar mig kring det hela istället för att inte säga något alls!

Jag hoppas att denna person fann en fotograf och att allt går bra imorgon.

onsdag 7 september 2011

Storstädning och dess positiva effekt på ens hälsa

För ett bra tag sedan så skrev jag på Facebook att jag skulle en gång för alla råda ordning på mitt sovrum som inte sett så mycket förändring på evigheter, resultatet blev att jag kastade ut en massa skit och lyckades förändra och modernisera rummet. Jag skrev även att nu ska den där jävla bokhyllan också få sig en rejäl omstrukturering och idag har det hänt!
Jag har spenderat ett par timmar med att kasta ut en massa böcker och tidningar (böckerna flyttades till ett annat rum där dem socialiserar med andra böcker och tidningarna hamnade i vinden!), jag passade även på att dammsuga på ställen som inte sett ljus på evigheter och nu ser allt mycket bättre ut!

Vad har då detta med hälsan att göra?
Förutom oskadliggörandet av dammråttorna så finns det även ett annan positiv effekt nämligen att kunna säga till sig själv att "I fucking did it!" och inte längre störa sig på att saker inte förändras i ens liv!

Jag passade även på att starta nästa fas som är att samla mina papper på en och samma plats för att enklare hitta dom och den förändringen kommer mycket snabbare om möjligt redan imorgon!

Så för alla er som stör er på att saker inte förändras, börja med småsteg och gör en efterlängtad förändring i hemmet och ni ska se att glädjen och viljan att förnya och förändra ert liv till det mer positiva sker snabbare och oftare!

Nu blir det dags att hoppa in i duschen och sedan sova, god natt :)

torsdag 1 september 2011

Det stora äventyret!

Jag är på ett mycket stort äventyr nu : drivet eget företag och utmanar varenda rädsla som bara finns i mitt dumma lilla irrationella huvud! För just den irrationella rädslan mot förändring är en sak som förut hindrat mig att gå på dom riktigt stora äventyren och nu ska rädslan bort och istället ska balls of steel ersätta den platsen så att jag kan bemöta alla utmaningar som kommer med att driva ett företag!

Tack vare alla er som jag har runt omkring mig så har modet att ta dessa stora steg hittats och jag vet vad jag vill göra med mitt liv! Vägen dit kommer att bli svår, dumma beslut kommer att tas, det blir en massa möten med folk och viktigast av allt jag kommer att ha det mycket roligt under denna resa! Jag har inga tankar om att bli rik, snarare fattig under en viss tid innan jag får in stadiga klienter som möjliggör att jag kan finna några kronor över till annat än att betala farbror staten och räkningar av diverse slag!

Hur står det till med rädslorna då? Jo dom finns där och ständigt säger till mig att "du kan fortfarande gå tillbaka till att vara civil och ta ett 8-17 jobb och veta när lönen kommer in i kontot" men det tänker jag inte göra för friheten att styra upp dagen enligt dom uppgifter som behövs driver mig att utmana ödet och inte alltid veta när den där fakturan kommer in i kontot!

Vad är det då som möjliggjort detta då?
Augusti 2010 så hoppade jag av FAS 3 systemet efter att jag blev utförsäkrad och blev refererad till att ansöka om socialbidrag, detta blev droppen för mig och jag valde då att starta mitt livs stora äventyr som gick ut på att utforska och utveckla mina fotografiska kunskaper, ungefär samtidigt fortsatte jag min strävan mot att lära känna fler människor och detta ledde till att jag nu har ett väldigt stort socialt nät av folk av olika kunskaper och yrken!

Vintern 2010 kom och gick och för första gången så gick det väldigt bra med ha humöret uppe och vara kreativ trots att ljuset och färgerna försvann, en stor anledning till detta var att jag fick vara med i skapandet av Göteborgs första unconference som vi kallade Webcoast där jag agerade som den officiella event fotografen och under tre dagar av intensivt fotande och networkande lärde jag känna en stor grupp människor som jag har äran att kalla vänner! Detta blev startskottet på ett ännu större äventyr!

Våren 2011 kom och jag fick nu öppnades dörrarna till ännu fler roliga uppdrag där en av dom var World Transplant Games 2011, ett mini olympiskt spel för dom som blivit organ transplanterade och nu skulle bli hyllad i sitt egna stora event som pågick under en hel vecka, återigen tog jag på mig rollen som event fotograf och skapade riktigt fina bilder och fyllde på mitt redan stora kontantnät konto som nu blev ännu större!

Så nu står jag här i början av hösten 2011 med mitt egna företag och en stor vilja för äventyr och har ännu större möjligheter till roliga uppdrag inklusive ett som jag ska berätta om vid ett senare tillfälle!
Ha det bra och ut och ut nu och skapa ert egna stora äventyr!