lördag 24 mars 2012

Synlighet som fotograf

Som fotograf så är jag i en intressant situation där jag syns inte lika mycket men där slutprodukten reflekterar vad jag ser på dem jobb jag får.

Ett bra exempel är Webcoast, i år jobbade jag återigen som fotograf och fick som vanligt för lite tid över för att vara social och att vara synlig som dem som bara deltog som delgarare hade möjlighet till.

Det som dessutom gör den punkten extra tydlig är att dem som höll i sessioner syntes väldigt mycket (av naturliga skäl!), jag som fotograf syntes mindre då jag gick konstant runt och fotade.

Detta betyder inte att jag var helt osynlig, jag syntes genom att gå runt med en kamera men pga att jag konstant rörde på mig och gjorde mitt jobb så fick jag en mera dold status.

Sedan finns det den delen där man via statistik och via blogginlägg kan mäta hur bra man syntes och utifrån den datan var jag ganska osynlig iaf om man mäter antalet gånger folk nämnde ens namn.

Nu vill jag nämna en viktig sak: jag var där för att fota, jag sökte inte extra uppmärksamhet och hade det fullt upp så jag var ganska osocial men det är jobbets natur och inte något jag medvetet gjorde!
Att nämnas på blogginlägg är en bonus och inte något jag nödvändigtvis kräver av andra!

Det viktigaste för mig är att göra mitt bästa, ta bilder som reflekterar min kunskap och som sedan används i marknadsföringsyfte för att vidare ge mig fler jobb och skapa en karriär!

Med mitt jobb så får jag responsen efter att bilderna lagts upp och i fallet med Webcoast 2012 så fick jag väldigt varm och positiv respons och det är något jag uppskattar och som ger mig en positiv energi som får mig att fortsätta jobbet och ha roligt!

Så anser jag att Webcoast 2012 var ett ritktigt bra och roligt jobb? Absolut, Webcoast är en höjdpunkt varje för mig och jag älskar att jag har kollegor som ger mig förtroendet att fota och vara med i ett event som ger SÅ mycket möjlighet att utvecklas och att bli en bättre person!

1 kommentar:

  1. intressant inlägg. med tanke på den korta diskussionen vi hade igår. jag inser själv med tanke på hur kul jag tycker det är att mina bilder används att täcke ett helt even och sen efter se resultatet när ditt jobb blivit en del utav presentationen. de har fått låna din blick för att komma närmare eventet själva kan man säga :)

    SvaraRadera