tisdag 27 december 2011

Ett fint och rörande sätt att säga hej då

Jag kollade på ett par avsnitt av en Brittisk tvserie som heter James May´s Man Lab som bygger på att via smått galna projekt skapa kreativa lösningar på vardags problem och ha riktigt roligt samtidigt!

I ett av avsnitten så utför dem ett projekt där två kremerade husdjur (en katt och en undulat) genom att använda väderballonger skickas upp till 30.000 meter höjd (flygplan når upp till 10.000 meter, Concord flyg upp till 15.000 meter), väl däruppe så sprack ballongerna och askan spreds och ägarna fick ett värdigt avslut på deras sorg.

Vad som får mig att berätta om detta är att jag finner denna metod en mycket fin och rörande metod att säga hej då till dem nära och kära som inte finns med oss längre.
En så pass tung händelse kan vara riktigt svår att behandla och gå vidare ifrån men om man kan få till ett så fint avslut som dessa två husdjur fick så skulle iaf jag finna det lättare att hantera sorgen och gå vidare i livet.Jag vill också passa på att nämna det underbara musikvalet som gjorts för detta klipp:

Chariots Of Fire (Theme Song)Radical Face 'Welcome Home':Woob - WuubAllegri - MiserereDavid Bowie - Life On Mars

tisdag 20 december 2011

Dessa hemska resande försäljare!

I somras så gjorde jag misstaget att prata med en resande försäljare som var väldigt bra på sitt jobb och det slutade med att jag som privatperson skrev på ett avtal för en tjänst jag inte ville ha! Dagen efter så insåg jag mitt misstag och använde ångerätten och avbokade det hela och med det tänkte jag att det var slut på den historien!
Men som det är när man hamnar i olika register så ringde en annan person förra veckan och bad mig bekräfta mitt personnummer och hemadress i samband med den där tjänsten jag skrev på avtalet i somras och i vanliga fall är jag bråkig med sådana folk men i detta fallet insisterade hon att hennes enda jobb var att jag skulle bekräfta mitt personnummer och hemadress. Hon påstod sig inget veta om själva tjänsten och efter mycket om och men så fick hon sin bekräftelse. Nu visste jag att jag hade avbokat tjänsten innan så jag var inte allt för orolig, men så kom då en faktura på mailen igår och nu blev det väldigt oroligt för jag var säker att saken var ordnad sedan tidigare!
Idag ringde jag båda företagen och såg till att en gång för alla bli struken från detta hemska misstag, fakturan är makulerad och ordningen är återställd!

Vad är då läxan efter allt detta?

1. Försäljare av typen telefon och dem som reser runt platser är i många fall livsfarliga då dem är skitbra på sitt jobb och kan sälja dig vad som helst med mångåriga kontrakt, jag undviker dem och på så sätt håller mig borta från trubbel och otrevliga kostnader!

2. Om jag trots detta hamnar i en situation där jag i detta fallet som privatperson vet att jag skrev på avtalet så ser jag till att använda min ångerrätt och tar mig ur det hela. Det är min skyldighet att ordna upp sådana situationer i tid annars får jag snällt betala då det var jag som skrev på och godkände avtalet!

3. Gör saker i god tid! Bästa tiden är så snabbt som möjligt för att undvika otrevliga situationer och extra kostnader!

Viktigast av allt, låt inte dem där misstagen i livet vara en negativ händelse, jag ser dem som väldigt bra lärdomar och i mitt fall fick jag den nödvändiga mängd mod och vilja att ta mig ur situationen!
Nu kan jag ge mig själv en "bra jobbat" klapp på axeln/applåd och belöna mig själv med något gott ur kylskåpet :)