fredag 22 juli 2011

Ikoflex kameran och dess mystiska filmrulle!

Jag fick väska med kamera prylar och i den låg bland annat en Ikoflex två ögon kamera. Efter att jag testat om den fungerade så såg jag att det var en kodak mellanformat färg film i den och beslöt att skicka in den för framkallning.
Ett par dagar senare ringer dom från Crimson och frågar hur rullen ska framkallas då det visar sig vara en så pass gammal film att den inte kan framkallas i nuvarande c-41 metoden som utgår ifrån att filmen är 38 grader och inte i detta fallet 22! Vi kommer då överens om att dom framkallar den i svart/vit vätska och hoppas på det bästa!
Ett par dagar senare kommer mitt efterlängtade paket som visar sig innehålla 8 fina rutor tagen från en hamn och på en båt. Nu är filmen inscannad och ni ska få ta del av dessa bilder.Ikoflexen är i fint skick förutom att den drar på långa slutartider och innerspeglarna är fullt med någon sorts damm som samlats genom åren och jag får tyvärr inte upp skruvarna för att kunna rengöra den :(
Jag ska kolla upp om det är värt att skicka in den hos någon som har bättre verktyg och kan rengöra och restaurera den, tills dess så är den ett fint minne av hur man byggde ordenliga kameror som byggde på metall och inte som idag fullt med plast!

Det är en väldigt fin optik i denna kamera och bilderna ser helt underbara ut i 7000x7000 pixlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar